Urmărește emisiunea live


Bărbaţii din Coreea de Nord, obligaţi să se tundă

O nouă "modă" a fost instituită de regimul comunist din Coreea de Nord. Toți bărbații au fost obligați să se tundă.

Presa internaţională afirmă că un ghid de conduită alcătuit de conducătorii nord-coreeni  ar fi  fost impus în Phenian în urmă cu două săptămâni, relatează BBC. Astfel,  tunsoarea liderului Kim Jong-un, ras în părţi şi cu părul vâlvoi în vârful capului, urmează să fie răspândită în toată ţara, cu toate că numeroase persoane s-au arătat reticente să-şi schimbe înfăţişarea.

"Tunsoarea liderului nostru este foarte specifică. Nu i se potriveşte oricui, având în vedere că există atâtea feţe şi forme diferite ale capului", a precizat o persoană care a dorit să rămână anonimă, pentru Radio Free Asia.

Un cetăţean nord-coreean care locuieşte în prezent în China susţine că tunsoarea este chiar nepopulară în rândul populaţiei, deoarece aminteşte de aspectul contrabandiştilor chinezi.

Totuşi, statul nord-coreean s-a exprimat deja în legătură cu tunsorile şi coafurile cetăţenilor săi - anul trecut, Coreea de Nord a publicat o listă cu cele 10 modele aprobate de tunsori şi coafuri socialiste.

Astfel, femeile au de ales între 18 stiluri diferite, în timp ce bărbaţii pot alege din zece variante de tunsori.
Mai mult, televiziunea publică din Coreea de Nord a promovat o campanie împotriva părului lung, numită "Haideţi să ne tundem părul în conformitate cu stilul de viaţă socialist".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel