Barack Obama, reacție după referendumul din Scoția

Liderul de la Casa Albă, Barack Obama, a salutat, vineri, rezultatul referendumului privind independența Scoției, desfășurat joi, pe care l-a calificat drept unul ''pasionat, dar pașnic'', dar și modul în care scoțienii au desfăşurat "integral şi dinamic" acest exerciţiu democratic.

Într-o declarație postată pe site-ul Casei Albe, președintele Statelor Unite menționează: Prin dezbatere, discuții și deliberări pasionate, dar pașnice, scoțienii au reamintit lumii de enormele contribuții ale Scoției pentru Regatul Unit și pentru lume și s-au pronunțat în favoarea menținerii Scoției în interiorul Regatului Unit.

Președintele american a continuat: "Noi nu avem alt aliat mai apropiat ca Regatul Unit şi intenţionăm să ne continuăm relaţia puternică şi specială cu toţi locuitorii Marii Britanii şi Irlandei de Nord, într-o perioadă în care răspundem provocărilor cu care lumea se confruntă".

Cu o zi înainte de referendumul din Scoția, Obama şi-a exprimat, într-un mesaj postat pe Twitter, dorinţa ca Regatul Unit să rămână "puternic, robust şi unit".

Peste 55% dintre scoțienii care s-au prezentat cu o zi în urmă la urne au optat pentru păstrarea Scoției în componența Regatului Unit, prezența la vot fiind una record, 84,5%, potrivit ultimelor rezultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel