BARACK OBAMA: Liderii nu trebuie să fure de la cetățeni. România nu va fi singură

Crişan Andreescu / 04 iun 2014 / 14:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele american BARACK OBAMA a subliniat miercuri angajamentul SUA față de aliații săi europeni din NATO, exprimând solidaritatea Washingtonului cu țările din estul Europei, între care și România, după intervenția Rusiei în Ucraina, informează Reuters. BARACK OBAMA a adus din nou în discuție problema corupției și impactul ei asupra securității unei țări, afirmând că "liderii trebuie să lupte împotriva corupției, nu să fure de la cetățeni", liderul american reluând exemplul Ucrainei, care a fost "spoliată de corupție".

BARACK OBAMA. "Polonia nu va fi niciodată singură. Estonia nu va fi niciodată singură. Letonia nu va fi niciodată singură. Lituania nu va fi niciodată singură. România nu va fi niciodată singură, navele NATO din Marea Neagră și Marea Baltică, avioanele NATO de deasupra Balticii și forțele de pe solul polonez fiind dovezi ale angajamentului asumat de americani", a afirmat  președintele american, BARACK OBAMA la Varșovia. 

Citește și: Barack Obama, lui Traian Băsescu: Ce faci prietene?

"În calitate de aliați, avem o datorie solemnă — un tratat cu caracter obligatoriu — de a ne apăra integritatea teritorială. Și o vom face", spune președintele BARACK OBAMA, care se află în vizită la Varșovia pentru a asista la ceremonia ocazionată de cea de-a 25-a aniversare a primelor alegeri democratice în Polonia, țară din fostul bloc comunist.

BARACK OBAMA a adus din nou în discuție problema corupției și impactul ei asupra securității unei țări, afirmând că "liderii trebuie să lupte împotriva corupției, nu să fure de la cetățeni", și reluând exemplul Ucrainei, care a fost "spoliată de corupție" și unde ucrainenii s-au ridicat pentru drepturile lor.

Citește și: Ce a cerut Barack Obama aliaţilor europeni


BARACK OBAMA a susținut un discurs în Piața Castelului Regal din Varșovia, în prezența șefilor de stat din mai multe țări europene, printre care și Traian Băasescu, în cadrul unei ceremonii oficiale dedicate sărbătoririi a 25 de ani de la primele alegeri libere din Polonia.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27