Barack Obama, lui Traian Băsescu: Ce faci prietene?

Barack Obama s-a întâlnit la Varșovia,  la reuniunea liderilor din Europa de Est, și cu Traian Băsescu. 

Barack Obama l-a întâmpinat pe Traian Băsescu cu "prietene", după care au discutat despre securitatea statelor de la granița de est a NATO. De la Varșovia, liderul de la Casa Albă a anunțat că SUA vor investi un miliard de dolari pentru apărarea frontierelor Alianței.

Citește și: Ce a cerut Barack Obama aliaţilor europeni

"Ce faci, prietene? Mă bucur să vă revăd. Sunteți bine?", i s-a adresat Barack Obama președintelui României. În replică, Traian Băsescu i-a mulțumit pentru vizita în România a vicepreședintelui SUA, Joe Biden. „Cu plăcere", a răspuns Barack Obama.

După această discuție cordială între Traian Băsescu și Barack Obama, președintele american a discutat cu liderii statelor est-europene despre măsurile care ar trebui luate rapid, pe fondul crizei ruso-ucrainene. Obama si-a asigurat aliații că Statele Unite garantează securitatea statelor NATO din apropierea Mării Negre și a Mării Baltice.

Citește și: Obama sau Biden, cine l-a salutat cu subînțeles pe Băsescu


"Angajamentul nostru în securitatea Poloniei și în cea a aliaților noștri din Europa Centrală și de Est este un element esențial al propriei noastre securități și este sacrosanct", a spus Barack Obama. Liderul  american și-a propus să cheltuiască un miliard de dolari pentru dislocarea de noi forțe americane - terestre, aeriene și navale - în Europa de Est, asta în condițiile în care Congresul american este de acord.

"De asemenea, vom consolida parteneriatele cu țări prietene precum Ucraina, Moldova și Georgia", a mai promis Obama. Liderul american a recomandat statelor NATO, inclusiv României, să aloce fonduri mai mari pentru înzestrarea armatei, în contextul evenimentelor din Ucraina.

Citește și: Traian Băsescu, fotografii de la întâlnirea cu Barack Obama

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel