Băncile elvețiene și austriece i-au înghețat conturile lui Ianukovici

ianukovici
ianukovici

Autoritățile din Elveția și Austria i-au înghețat, vineri, toate conturile pe care președintele fugar al Ucrainei, Viktor Ianukovici, și fiul său, Aleksander, le-ar putea avea în statele din Alpi, în timp ce elevețienii au declanșat și o anchetă care vizează fapte de corupție ale acestuia, scrie AP.

Consiliul Federal al Elveției, care îi include pe președinte și șase miniștri, a luat decizia să blocheze imediat conturile pe care Ianukovici și anturajul său le-ar putea avea în Elveția.

Austria a anunțat că va îngheța conturile lui Ianukovici și ale fiului său, dar și pe cele ale altor 16 persoane legate de fostul guvern al Ucrainei.

Ministrul de Externe al Austriei, Martin Weiss, a explicat că demersul urmărește să asigure că nicio sumă de bani nu va fi retrasă din conturi austriece în perioada în care UE hotărăște dacă Ianukovici și aliații săi vor primi sancțiuni financiare sau de altă natură.

Într-o acțiune disctinctă, procurorii din Geneva au deschis o anchetă care vizează infracțiuni de spălare de bani.

În ultimii ani, autoritățile suedeze au înghețat conturi ale foștilor membri din guvernele căzute în dizgrație ale Egiptului, Tunisiei și Libiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel