Avocado a câștigat un loc de bază în bucătărie, dar păstrarea lui în stare bună poate fi o adevărată provocare. Pentru a evita irosirea sa, specialista Montse Meléndez vine cu recomandări practice care te...
Pentru a prelungi prospețimea avocadoului, Montse Meléndez recomandă să fie păstrat în frigider atunci când este copt și să fie evitată depozitarea în apă. Lângă banane, avocado se coace mai repede, ceea ce te poate ajuta doar dacă e încă verde. Pentru bucățile deja tăiate, sucul de lămâie și o jumătate de ceapă într-un recipient închis întârzie oxidarea. Alternativ, un strat subțire de ulei protejează pulpa de contactul cu oxigenul și menține fructul verde mai mult timp, potrivit 20minutos.es.

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com
Grăsimi sănătoase
Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, în special acid oleic, același tip de grăsime sănătoasă găsită și în uleiul de măsline. Aceste grăsimi ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL („rău”), cresc colesterolul HDL („bun”) și reduc inflamațiile, protejând astfel sănătatea cardiovasculară. Consumul regulat de avocado poate contribui la menținerea elasticității vaselor de sânge și la prevenirea bolilor de inimă.
Fibre pentru digestie
Un singur avocado poate oferi până la 10 grame de fibre, ceea ce reprezintă o parte importantă din necesarul zilnic. Fibrele susțin o digestie sănătoasă, previn constipația și mențin echilibrul florei intestinale.
Nutrienți esențiali
Pe lângă grăsimi sănătoase, avocado este bogat în vitamine și minerale. Conține vitamina K, importantă pentru sănătatea oaselor, vitamina E, care este un antioxidant puternic pentru piele, vitamine din complexul B, care susțin metabolismul și nivelul de energie, acid folic și minerale precum potasiu și magneziu, esențiale pentru funcționarea normală a mușchilor și a sistemului nervos.
Absorbție mai bună a nutrienților
Grăsimile sănătoase din avocado au un rol special: ajută corpul să absoarbă mai eficient vitaminele solubile în grăsimi (A, D, E și K) din alte alimente consumate împreună. De exemplu, o salată simplă cu morcovi și roșii devine mult mai nutritivă dacă adaugi avocado, deoarece vitaminele și antioxidanții sunt asimilați mai bine de organism.
Efect antiinflamator
Avocado conține antioxidanți și grăsimi care reduc inflamațiile din corp și are efect benefic asupra articulațiilor și a pielii. Vitamina E și acizii grași contribuie la hidratarea și elasticitatea pielii și reduc semnele îmbătrânirii. De asemenea, consumul regulat poate îmbunătăți aspectul părului, care devine mai sănătos și mai strălucitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News