EXCLUSIV  Augustin Lazăr, decizie RADICALĂ. Borza: Îi paralizează - video

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Deputatul independent Remus Borza consideră că este o strategie pentru a câștiga timp.

„Situația se complică. Augustin Lazăr susţine că nu i-a fost asigurat dreptul la apărare în procedura de revocare din funcţie. Prin urmare, a depus, în 2 noiembrie, la Curtea de Apel Alba, o acţiune în contencios administrativ, prin care cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie. Totodată, a solicitat şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii menţionate, inclusiv a Raportului privind activitatea managerială a procurorului general. Interesant este că cererea de suspendare a fost depusă la Alba Iulia, de unde vine el. Este posibil să avem o soluție favorabilă lui Lazăr pe 20 noiembrie, când va fi judecată cererea acestuia la Curtea de Apel Alba Iulia. Pentru mine, nu ar fi o surpriză, însă pentru unii, mai inocenți, da. Îi paralizează decizia. Strategia este de a câștiga timp", a declarat Remus Borza în cadrul emisiunii „Borza Analytica" de joi.

„În ultimul an, procurorul general al României a avut abordări și poziționări eminamente politice, incompatibile cu statutul de magistrat. Nu „Ministerul Public trebuie să asigure și să garanteze echilibrul și separația puterilor în stat". Doar pentru această nefericită declarație, Lazăr trebuia să fie demis. Chiar dacă vorbim de separația puterilor în stat, într-o democrație funcțională i se recunoaște Parlamentului, ca singură putere aleasă și legitimată printr-un vot popular, acel statut de primus inter pares (primul între egali). Și nu de ieri de azi, ci de vreo 2.000 de ani. Puterea executivă și puterea judecătorească sunt puteri numite. Procurorii aplică legea și nu fac lege", a spus Remus Borza.

VIDEO

Declarațiile complete, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel