ATENTAT Egipt. Șase militanţi islamişti, omorâți

Deces
Deces

Poliţia egipteană a ucis, duminică, şase militanţi islamişti suspectaţi de implicare într-o tentativă de asasinat a directorului serviciilor de securitate ale oraşului Alexandria, a informat Ministerul de Interne, citat de AFP. 

Sâmbătă, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale din Egipt, doi poliţişti au fost ucişi în explozia unei maşini-capcană la Alexandria (nord), la trecerea unui convoi în care se afla directorului serviciilor de securitate ale oraşului, generalul Mostafa al-Nemr, care a scăpat nevătămat.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne a afimat că poliţia i-a urmărit pe membrii unei celule aparţinând mişcării islamiste Hasm în provincia Behaira, omorând şase dintre aceştia într-un schimb de focuri. Atentatul comis sâmbătă nu a fost revendicat.

[citeste si]

Autorităţile egiptene acuză Hasm că este ramura armată a Fraţilor Musulmani, confrerie decretată 'teroristă' de către putere. Gruparea Hasm a revendicat în 2016 mai multe atentate împotriva poliţiei, unor responsabili şi judecători la Cairo. În revendicările sale nu şi-a proclamat însă niciodată afilierea la Fraţii Musulmani, mai notează AFP, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel