Aspazia Cojocaru: am fost ameninţată cu moartea, prin interfon

aspazia cojocaru
aspazia cojocaru

Judecătoarea CCR, Aspazia Cojocaru a povestit pentru prima dată ce ameninţări a primit înainte de a da avizul pentru suspendarea lui Băsescu. Judecătoarea CCR susţine că, în noaptea de dinaintea avizului, un bărbat i-a sunat la interfon şi i-a lansat ameninţări. Bărbatul ar fi venit de două ori în aceeaşi noapte. Ulterior, Aspazia Cojocaru a primit o scrisoare de ameninţare chiar la sediul CCR.

"Primele ameninţări le-am primit la mine, acasă. N-au fost telefonice! Pur şi simplu am fost ameninţată cu moartea, prin interfon, la intervale scurte de timp. Era o voce de bărbat. Îmi spunea să fiu atentă cu cine votez, cum votez şi să am grijă unde merg. Era chiar înainte de emiterea avizului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. De două ori s-a întâmplat în noaptea aceea, înainte de miezul nopţii, între 22.00 şi 23.00, apoi mai spre dimineaţă, pe la orele 3.00-4.00. Am intrat într-o stare de teamă profundă. Aşa ceva ceva nu mi se mai întâmplase niciodată. Am înmărmurit. N-am dormit toată noaptea. Îmi era frică şi să pun mâna pe telefon. Am stat cu luminile aprinse în toată casa până dimineaţa", a povestit judecătoarea CCR, într-un interviu pentru EvZ.

"Într-o altă dimineaţă, când am ajuns la Curte, şeful de cabinet mi-a dat o scrisoare venită prin poştă. Cea despre care se spune că a fost trimisă de un deţinut din Penitenciarul Giurgiu (n.r. - Nicu Pîrlă’eanu). Avea o ştampilă poştală de undeva dintr-o comună din zona Făgăraş. Era groasă. Am crezut că sunt felicitări pentru ziua mea, care se apropia. Am deschis-o de faţă cu domnul judecător Tudorel Toader şi cu şeful de cabinet. Între foile ei era o cruce mare, neagră. Am apucat să văd primele rânduri. O să te omor, îmi scria. I-am dat drumul, n-am mai atins-o. Aşa a fost posibilă identificarea", a mai spus Aspazia Cojocaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel