Urmărește emisiunea live


Asociaţiile de animale avertizează. De ce să NU adopţi în plină pandemie

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Un animal este pentru viaţă, nu doar pentru pandemie. Acesta pare a fi mesajul principal al asociaţiilor de animale. 

Unul dintre cele mai mari adăposturi canine din Marea Britanie, The Kennel Club, avertizează că perioada de izolare nu este potrivită pentru adopţii 'impulsive'. "Numărul căutărilor pentru câini pe site-ul nostru s-a dublat de la începutul pandemiei şi ne temem să nu ajungă în stradă un număr foarte mare dintre ei", au transmis reprezentanţii adăpostului pentru BBC. 

"Dacă vă gândiţi la adoptarea unui animal în aceste vremuri nesigure, este important să vă amintiţi că este o mare responsabilitate şi că nu ar trebui să o faceţi, dacă nu puteţi avea grijă de animăluţ pentru o perioadă lungă.", a declarat şi un reprezentant al adăpostului canin Battersea.  

În Marea Britanie, estimările financiare privind îngrijirea unui câine pentru toată viaţa sa sunt între 4.500 şi 13.000 lire sterline. 

Probleme pe termen scurt 

În plus, adopţia în vremea pandemiei poate fi riscantă şi din cauza problemelor pe termen scurt, ca de exemplu infectarea cu noul coronavirus. În plus, se pune şi problema schimbării comportamentului faţă de animal odată cu ridicarea măsurilor de interdicţie, pentru că animalul s-ar putea simţi, dintr-odată, părăsit. 

O organizaţie pentru protecţia animalelor din Canada le-a transmis celor care au animale de companie să pregătească un plan de urgenţă pentru câinii şi pisicile lor, în caz de infectare cu noul coronavirus. Astfel, li se cere oamenilor să pregătească stocuri de mâncare şi apă pentru cel puţin două săptămâni, dar şi să vorbească cu cineva din familie să aibă grijă de animăluţ. 

În plus, în caz de confirmare a infectării cu noul coronavirus, este indicat să nu mai mângâiaţi animalul de companie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel