Aproape 80.000 de persoane au fost evacuate în urma inundaţiilor din sudul şi estul Chinei

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale care s-au abătut asupra sudului şi estului Chinei au distrus locuinţe, culturi şi au condus la evacuarea a aproape 80.000 de persoane, a anunţat joi presa oficială chineză, citată de Reuters.

Alte ploi sunt aşteptate în perioada următoare, a anunţat joi televiziunea de stat chineză, în timp ce cantitatea medie de precipitaţii în zonele afectate în această săptămână a fost cu 51% mai mare decât în aceeaşi perioadă din anii trecuţi şi cea mai mare înregistrată din 1961.

Televiziunea de stat chineză a prezentat imagini ale unor clădiri pe jumătate acoperite de ape şi străzi inundate în unele dintre cele mai afectate zone. Circulaţia trenurilor de-a lungul rutei Beijing-Guangzhou a suferit întârzieri după ce apele în creştere au inundat un pod în provincia sudică Hunan, a adăugat aceasta.

Un număr de 77.000 de persoane au fost evacuate, a anunţat Ministerul pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă.

Din zonele afectate fac parte provinciile Hunan şi Jiangxi (sud), provincia Zhejiang (est), provincia Fujian (sud-est) şi părţi din nordul regiunii Guangxi (sud-vest).

În primele trei zone sunt aşteptate vineri şi sâmbătă noi ploi torenţiale, a anunţat serviciul de meteorologie chinez, precum şi în provincia centrală Hubei, provincia Anhui (est) şi provincia Guizhou (sud-vest).

Fenomene meteo extreme devin din ce în ce mai frecvente în China, cu temperaturi record înregistrate în această vară în anumite zone din ţară. Oficiali ai serviciilor de meteorologie au avertizat pe 3 iulie că precipitaţiile din sudul ţării ar putea depăşi media cu 30% până la 70% pe o perioadă de 10 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel