Anunțul ministrului Culturii, după restaurarea scandaloasă a cetății Capidava

Ministerul Culturii va reanaliza documentaţiile pe baza cărora a fost avizat proiectul de restaurare în cazul cetăţii Capidava şi va iniţia un dialog între diversele categorii de specialişti privind principiile restaurării siturilor arheologice, a anunţat marţi ministrul Corina Şuteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

'În cazul cetăţii Capidava, Ministerul Culturii va reanaliza documentaţiile pe baza cărora a fost avizat proiectul de restaurare în cadrul comisiilor de specialitate, precum şi modul în care au fost respectate şi îndeplinite de către proiectant şi de către constructor condiţiile cuprinse în avizele de specialitate. Vom iniţia un dialog între diversele categorii de specialişti privind principiile restaurării siturilor arheologice şi modul în care acestea sunt materializate de către specialişti, două subiecte care au fost trecute cu vederea în ultimii ani. Sperăm că toate aceste demersuri vor duce la o mai bună practică de restaurare a monumentelor antice', a scris Corina Şuteu.

Ministrul preciza săptămâna trecută că, în forma sa actuală, cetatea Capidava nu mai corespunde criteriilor de autenticitate şi integritate definite de UNESCO, potrivit unei declaraţii a Comisiei Naţionale 'Limes', potrivit Agerpres. Şuteu anunţa atunci că, 'în urma unei vizite pentru monitorizarea situaţiei cetăţii Capidava, Comisia Naţională 'Limes' a declarat că aceasta a fost afectată 'semnificativ' de lucrările menite să o restaureze, consolideze şi să o pună în valoare'.

Citește și: Scandal național! Cum a fost 'mutilată' cetatea Capidava- FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel