Anul 2013 poate aduce cele mai grave incendii de pe glob

Australia este forțată să extindă pe hărțile meteo diagrame cu temperaturi catastrofale până la 54 grade Celsius, informează Dailymail. 

Australia se pregătește pentru cele mai grave incendii din ultimii 100 de ani, în timp ce casele și orașele continuă să ardă în întreaga țară. Temperaturile record au depășit deja pragul de 50 de grade Celsius. În Sydney temperatura a ajuns la 42 de grade Celsius.

Autoritățile avertizează că 100 de persoane rămân încă dispărute în Tasmania, după ce au încercat să fugă din fața focului, casele fiindule înghițite de flăcări.

"Suntem în cea mai gravă zi de pericol de incendiu de la dosar," a declarat comisarul Shane Fitzsimmons șeful de la Situații de Urgență.

"Nu am cunoscut condiții de mai rele decât acestea. Suntem la un nivel catastrofal și clar în acele domenii în care oamenii părăsesc timpuriu casele este opțiunea cea mai sigură. "

 Pentru primele șase zile ale 2013, temperatura "național-medie zonală", au fost de 45 de grade Celsius.

A fost prima dată când temperaturile medii naționale de top depășec 39 de grade Celsisus, inregistrate pe cinci zile consecutive.

Incendiile au distrus 20.000 de hectare de păduri și terenuri agricole din sudul Tasmaniei de vineri.

În New South Wales, cea mai populată zonă, incendiile au ars mai mult de 26.000 hectare de teren. Nu au fost momentan raportate decese, deși oficialii din Tasmania încă încearcă să găsească cei 100 de locuitori dispăruți.

 Cele mai afectate de catastrofă au fost animanele, înregistrându-se până în prezent peste câteva mii de canguri carbonizați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel