Urmărește emisiunea live


Angel Tîlvăr, la întâlnirea cu Gunther Krichbaum: România trebuie să facă parte din nucleul dur al UE

România trebuie să facă parte din nucleul dur al UE, alături de cei care vor o Uniune Europeană mai puternică şi mai integrată, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Angel Tîlvăr, la întâlnirea pe care a avut-o la Berlin cu Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag. 

Conform unui comunicat transmis vineri, cei doi oficiali au avut convorbiri pe teme prioritare ale agendei europene: viitorul şi extinderea UE în zona Balcanilor de Vest sau problema migraţiei. 'Am avut ocazia să prezint omologului german o evaluare a progreselor înregistrate pe durata mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE. Reuniunile interparlamentare organizate de Parlamentul României au constituit un mare câştig de experienţă democratică, de informare reciprocă şi de dialog direct pe teme actuale de interes comun', a afirmat Angel Tîlvăr.

Ambii oficiali au fost de acord că ieşirea Marii Britanii din UE va afecta Uniunea, dar, pe de altă parte, acesta ar putea fi momentul oportun pentru ca UE să-şi consolideze propriile valori, pentru ca proiectul european să nu fie oprit din parcursul său, precizează sursa citată. Referitor la extinderea Uniunii Europene, oficialul german a reiterat susţinerea Germaniei pentru politica de extindere pentru toţi aspiranţii din Balcanii de Vest, pe baza meritelor proprii şi a respectării condiţiilor specifice.

'Având în vedere rolul important al Bundestagului în politica europeană a Germaniei, dar şi puterea economică germană şi influenţa acesteia în UE, astfel de schimburi de opinii sunt în beneficiul ţării noastre şi trebuie intensificate, pentru ca România să continue să fie parte activă în dezbaterile care vor urma', a subliniat Angel Tîlvăr. El a adăugat că 'România trebuie să facă parte din nucleul dur al UE, alături de cei care vor o Uniune Europeană mai puternică şi mai integrată'. 'Ţara noastră a trecut testul de maturitate faţă de proiectul european, finalizând cu succes primul său mandat la Preşedinţia Consiliului UE. Trebuie să fructificăm cât mai bine acest moment, să ne promovăm mai mult interesele în domeniul afacerilor europene', a mai menţionat Tîlvăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel