Anchetă Iași: 35 de medici și 10.000 de pacienți audiați

Anchetă de amploare în Iași! 10.000 de pacienți și 35 de medici sunt audiați de procurori.

Procurorii ieșeni urmăresc doi doctori arabi care au creat o adevărată rețea infracțională de produs bani la Iași. Aceștia aveau o persoană infiltrată în interiorul Casei de Asigurări de Sănătate, care le dădea lista cu pacienții care aveau probleme medicale. Prin intermediul unor cabinete medicale fantomă au reușit să primească aproximativ un milion euro de la bugetul de stat pentru servicii medicale fictive, scrie Bună ziua Iași.

Ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a început în anul 2012. Principala suspiciune era aceea că un angajat al CJAS Iași dirija treburile astfel încât două clinici fantomă să primească sume importante de bani de la bugetul de stat. În momentul în care au observat că prejudiciul depășeste un milion de euro și există suspiciunea comiterii unor infracțiuni de corupție procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au declinat dosarul la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Iași. La începutul anului 2014, după ce au reușit să audieze câteva mii de martori și să adune o cantitate impresionantă de documente, procurorii DNA au decis să trimită dosarul înapoi la Parchetul județean Iași pe motiv că s-a schimbat competența de Noul Cod de Procedură Penală. Procurorul care a instrumentat acest dosar la DNA s-a transferat între timp la Parchetul de pe lângă Tribunal și a preluat dosarul din nou.

"Este într-adevăr un dosar complex, cu un număr foarte mare de martori care trebuie audiați. Există suspiciuni că au fost făcute decontări ilegale de servicii medicale pe numele unor cadre medicale din Iași și din alte județe. Ancheta este în curs de desfășurare", a precizat procurorul Carmina Pascal, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Medicii arabi implicați în această poveste nu mai sunt de găsit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel