Amenințare cu dezastru nuclear, de la Phenian

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a lansat, miercuri, o amenințare în cazul în care Peninsula Coreeană s-ar confrunta cu un nou război, susținând că se va declanșa un "dezastru nuclear masiv", și a atras atenția Statelor Unite că nu vor rămâne nevătămate dacă un astfel de conflict s-ar produce.

"Dacă războiul izbucneşte din nou (în peninsulă), el va aduce un dezastru nuclear masiv şi Statele Unite nu vor rămâne nevătămate", a declarat Kim Jong-Un, într-un mesaj difuzat de televiziunea naţională cu ocazia trecerii în noul an, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Liderul nord-coreean a continuat: "Ne confruntăm cu o situaţie în care un mic incident militar accidental poate conduce la un război total".

În opinia analiştilor şi oficialilor militari sud-coreeni, regimul ar putea să recurgă la provocări militare la început de an pentru a restrânge rândurile în jurul liderului său.

Reacția Coreei de Sud nu a întârziat să apară, ministrul Apărării, Kim Kwan-jin, afirmând că armata sud-coreeană "trebuie să răspundă fără milă oricărei provocări a inamicului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel