Ambasada SUA, îndemn pentru Republica Moldova

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău consideră că Republica Moldova trebuie să-și consolideze securitatea informațională, în condițiile în care buletinele de știri și emisiunile rusești distorsionează mesajul public din Republica Moldova, relatează miercuri Radio Chișinău, potrivit Agerpres.

În acest sens, misiunea diplomatică americană citează un raport al Asociației Presei Independente din Chișinău, în care au fost monitorizate mai multe posturi de televiziune din Federația Rusă, retransmise în Republica Moldova, și care confirmă acest lucru.

Concluzia raportului menționat este că posturile tv rusești monitorizate transmit mesaje propagandistice și manipulează constant opinia publică, abordând subiectele sensibile exclusiv din perspectiva vinovăției Occidentului, în primul rând a SUA, NATO și UE în escaladarea conflictelor militare.

În parlamentul moldovean a fost depus un proiect de lege privind securizarea spațiului informațional al republicii, inițiativă care se referă însă doar la limitarea retransmisiei emisiunilor de știri și informativ-analitice, produse de instituțiile media din Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel