Alexandru Rafila, critici la debutul campaniei de vaccinare: ”Festivism!” Când o să se vaccineze împotriva COVID-19

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a spus că se va vaccina împotriva COVID-19 „în luna aprilie cel mai probabil”, pentru că, deși a trecut prin infecție și a ieșit recent din izolare, „e nevoie și de o consolidare a răspunsului imun, iar vaccinul oferă această oportunitate”.

Întrebat de Silviu Mănăstire, la B1 TV, dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19 sau dacă urmează să o facă, Alexandru Rafila a răspuns: „Da, o să mă vaccinez. Știți bine că eu am trecut prin infecție și luni a fost prima zi când am ieșit din izolare. Mă voi vaccina, probabil în câteva luni, în luna aprilie cel mai probabil. Las ciclul natural al bolii să își urmeze drumul și ulterior, sigur, o să îmi fac și dozări de anticorpi până atunci, dar în luna aprilie probabil că mă voi vaccina, pentru că e nevoie și de o consolidare a răspunsului imun, iar vaccinul oferă această oportunitate, mai ales că sunt multe persoane care au făcut forme de boală inaparentă, adică așa-zisele persoane asimptomatice, care nu știu că au trecut prin boală, dar ele sunt vaccinate și lucrul acesta nu înseamnă în niciun caz o problemă pentru ele. Nu trebuie să testeze în mod separat, dimpotrivă, e bine să se vaccineze, iar lucrul acesta le consolidează răspunsul imun!”

Întrebat cum califică faptul că președintele României, prim-ministrul și ministrul Sănătății nu s-au regăsit printre primii români vaccinați, Alexandru Rafila a afirmat: „Eu cred că este o decizie corectă. Nu aș avea comentarii legate de decizia lor de a nu se vaccina, pentru că până la urmă, dacă respectăm acest principiu al prioritizării diverselor categorii de persoane care urmează să primească vaccin, este clar că personalul medical trebuie să fie beneficiarul. Oricum, niciunul dintre cei menționați de dumneavoastră nu face parte din această categorie. E bine să lăsăm lucrurile să se desfășoare așa cum a fost stabilit.”

A criticat „festivismul” cu care a fost primită prima tranșă de vaccin anti-COVID-19: „Mi s-a părut puțin cam mult festivism, deplasare cu elicopterul ca să așteptăm la frontieră vaccinul, adică până la urmă cred că cheltuielile cauzate de aceste festivități au fost mai mari decât valoarea vaccinului primit. Cred că trebuie să fim modești și să facem o campanie de informare pentru că, din câte am văzut eu, campania de informare cam bate pasul pe loc.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel