Alexandru Athanasiu, revoltat de decizia ÎCCJ: Eu nu sunt bătaia de joc a procurorilor DNA

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat vineri cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale pe numele foștilor miniștri ai Educației Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu și achiziții publice făcute în timpul mandatelor lor. Fostul ministru Athanasiu se declară revoltat de decizia ÎCCJ și susține că va face plângere la CEDO.

"Sunt extrem de revoltat pentru că nu am crezut, ca profesor de drept și ca om onest, că se poate redeschide pe două fapte, dintre care una a fost dezincriminată, iar a doua nu era în vigoare infracțiunea, la data presupusei săvârșiri a faptei", a spus Alexandru Athanasiu, arătând că procurorii au decis, până acum, de două ori să nu înceapă urmărirea penală împotriva sa, potrivit digi24.ro.

"Ca după nouă ani să redeschizi a treia oară un dosar - pe nişte fapte care nu pot fi imputate după toate principiile de drept și după regulile Codului Penal, este, după părerea mea o încălcare grosolană a legislaţiei penale românești, o hărţuire a mea nepermisă, care nu va rămâne aşa. (...) Este o aberaţie pe care o voi reclama la CEDO. Eu nu sunt bătaia de joc a anchetatorilor DNA", a mai spus fostul ministru.

Potrivit sursei citate, Ecaterina Andronescu nu a dorit să comenteze anunțul procurorilor.

Decizia ÎCCJ. Doi miniștri, urmăriți penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel