Alegeri Turcia. Erdogan, măsuri drastice

Erdogan, Turcia
Erdogan, Turcia

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că va reduce drastic numărul de ministere dacă va câştiga alegerile de duminică.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că va reduce drastic numărul de ministere, la 16, şi că va accelera procesul de luare a deciziilor în cadrul viitorului guvern, dacă va câştiga alegerile de duminică, 24 iunie, care vor marca o tranziţie către o preşedinţie executivă, relatează vineri agenţia Reuters. 

Alegătorii turci sunt chemaţi duminică la urne în cadrul unui dublu scrutin, prezidenţial şi parlamentar, în condiţiile în care Erdogan intenţionează să-şi prelungească puterea, ce durează de 15 ani, şi să-şi asume noi atribuţii, despre care el spune că sunt necesare pentru a face faţă ameninţărilor din domeniul economic şi al securităţii cu care se confruntă ţara. 

Erdogan: Când eram prim-ministru, existau 37 de ministere. Acum vom aduce numărul lor la 16"

Când eram prim-ministru, existau 37 de ministere. Le-am redus la 26. Acum vom aduce numărul lor la 16, a declarat Erdogan într-un interviu la ATV joi seara. Sondajele de opinie arată că scrutinul ar putea fi mai strâns decât a crezut Erdogan când a convocat în aprilie alegeri anticipate pentru data de 24 iunie, sugerând că s-ar putea ca el să meargă în al doilea tur de scrutin prezidenţial şi partidul său de guvernământ, AKP, să-şi piardă majoritatea în parlament (600 de locuri). 

Erdogan a indicat că AKP ar putea avea în vedere formarea unei coaliţii dacă nu reuşeşte să obţină o majoritate parlamentară, perspectivă în legătură cu care investitorii se tem că e posibil ca ea să ducă la un impas politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel