Alegeri Franța. Anchetă Fillon, noi detalii

Marc Joulaud, deputatul conservator francez care l-a înlocuit în Adunarea Națională pe François Fillon în 2002, atunci când acesta a fost numit prim-ministru, a anunțat luni că a fost convocat de justiție în vederea inculpării în ancheta legată de presupusele angajări fictive ale soției candidatului dreptei în alegerile prezidențiale, potrivit Le Mond scrie Agerpres.

Joulaud, care i-a luat locul lui Fillon ca deputat de Sarthe, a angajat-o pe soția acestuia, Penelope, ca asistentă parlamentară din 2002 până în 2007.

"Voi răspunde la toate întrebările judecătorilor", a declarat el luni, fără a preciza data convocării.

Joulaud este în prezent membru în Parlamentul European și primar al localității Sablé-sur-Sarthe.

Ancheta desfășurată de trei judecători de instrucție încearcă să stabilească dacă soția lui Fillon a prestat efectiv o activitate în anii în care a fost remunerată ca asistentă parlamentară a soțului său, apoi a lui Jouluad cât timp Fillon s-a aflat în guvern.

Candidatul dreptei franceze în alegerile prezidențiale a fost pus sub inculpare în acest dosar săptămâna trecută, pentru deturnare de fonduri publice și complicitate la abuz de bunuri publice pentru presupuse locuri de muncă fictive ale soției sale și a doi dintre copiii cuplului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel