Alegeri 2009. Fifor, scrisoare către procurorul general

Mihai Fifor a spus că a trimis procurorului general Augustin Lazăr o scrisoare în care îi solicită precizări privind ancheta în cazul scrutinului din 2009 şi dacă cei invitaţi la audieri au vreo calitate procesuală.

'Astăzi a fost formulată o solicitare către procurorul general în care îi cerem informaţii vizavi de ancheta pe care o desfăşoară în acest moment Parchetul de pe lângă ÎCCJ, în sensul că îi solicităm să se comunice dacă pe rol este o astfel de cauză vizavi de alegerile din 2009 şi dacă mai mulţi dintre cei pe care i-am invitat sau urmează să-i invităm la această comisie au vreo calitate procesuală în momentul de faţă şi, dacă da, care este calitatea acestora', a afirmat Fifor, la finalul şedinţei Comisiei de anchetă.

El a adăugat că membrii comisiei sunt interesaţi să aibă o corespondenţă cu Parchetul.

'Mi se pare firesc să facem lucrul acesta şi aşteptăm un răspuns din partea Parchetului General. Vrem să ştim care este calitatea acestora în cercetarea pe care o face Parchetul. Este o cercetare in rem, noi dorim ca Parchetul să ne comunice oficial care este calitatea acestora pentru a putea şti şi noi cum ne desfăşurăm activitatea în continuare', a menţionat Fifor.

'Vă rugăm să ne comunicaţi dacă există pe rolul Parchetului pe pe lângă ÎCCJ un dosar care să aibă obiect aspecte ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi rezultatul scrutinului prezidenţial, precum şi care sunt infracţiunile care fac obiectul cercetărilor în această cauză. De asemenea, vă rog să ne comunicaţi care este calitatea în dosarul anterior menţionat a următorilor: Oprea Gabriel, Onţanu Neculai, Iordănescu Anghel, Maior George-Cristian, Coldea Florian, Kovesi Laura Codruţa', se arată în scrisoarea adresată procurorului general.

[citeste si]

Lucrările Comisiei de anchetă vor fi reluate miercuri, de la ora 12,00, urmând să fie audiaţi Dan Şova şi Dan Radu Ruşanu, a anunţat Fifor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel