Al Treilea Război Mondial. Este cazul să ne pregătim, scrie presa chineză

Nu este exclus ca  Al Treilea Război Mondial să se declanșeze pe fondul înrăutățirii situației dintre SUA și Rusia, scrie publicația chineză Huanqiu.

Situația din Ucraina  continuă să fie explozivă, iar un conflict deschis între SUA și Rusia poate duce la declanșarea unui nou conflict mondial, scrie publicația chineză Huanqiu, explicand, astfel, de ce China trebuie,  să-și modernizeze forțele militare.

In opinia publicatiei, in majoritatea cazurilor, concurenta din spatiul cosmic si din cel virtual are legatura cu disputele privind controlul asupra apelor teritoriale. De aceea, in regiuni precum Oceanul Inghetat, Pacific sau Indian se duce o batalie crunta pentru influenta. Si este posibil ca, la un moment dat, aceste conflicte sa declanseze urmatorul razboi mondial.

In al doilea rand, China se afla intr-o regiune pentru controlul careia se duce deja o lupta nevazuta. Acest lucru obliga la dezvoltarea capacitatii militare pentru a face fata unui conflict de amploare mondiala. China este inconjurata de ape, iar intarirea flotei sale nelinisteste celelalte state. In acest context, China trebuie sa-si dezvolte potentialul armat, preluand initiativa pentru a nu ajunge un pion pasiv al jocului.

Citește și: Culisele acordului UE-Ucraina: Moscova a amenințat cu război economic

In al treilea rand, pe masura ce China isi extinde interesele dincolo de granitele tarii, ele se intind, practic, in intreaga lume.

In al patrulea rand, capacitatea de lupta a Chinei pe mare si in aer, dar si aptidinea de a angaja actiuni armate in afara frontierelor sale sunt, astazi, deosebit de limitate.

Ceea ce inseamna ca, din nou, China va ramane undeva in coada istoriei. Iar China nu-si poate permite sa redevine un jucator pasiv. Ea trebuie sa-si dezvolte potentialul militar, pornind de la ideea unui conflict mondial, si sa acorde atentia cuvenita marinei militare, mai scrie publicația chineză. (Sursa: incomemagazine.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel