Ajutorul SUA pentru Ucraina ar putea să primească aprobare dacă va fi un împrumut

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Un pachet de ajutor, blocat în prezent din cauza disputelor politice de la Washington, ar putea fi aprobat în curând - dacă va lua forma unui împrumut

Un pachet de ajutor, blocat în prezent, ar putea fi aprobat în curând sub forma unui împrumut.

Aceasta este opinia senatorului american Lindsey Graham, care a vizitat astăzi Kievul pentru a se întâlni cu președintele Volodymyr Zelenski.

El a declarat într-o conferință de presă după întâlnirea lor că susține trimiterea de ajutor, dar le-a spus ucrainenilor că trebuie să ia în considerare problemele care planează asupra legislației din SUA, inclusiv securitatea frontierelor.

Un împrumut fără dobândă și la care se poate renunța, a spus el, "are mult sens" - și speră că pachetul ar putea fi aprobat în câteva zile, nu în câteva săptămâni.

"Dacă vreți ajutor pentru Ucraina, ar fi bine să începeți să vorbiți cu contribuabilul american, să începeți să vorbiți cu el despre ceea ce se întâmplă - 34 de miliarde de dolari în datorii", a spus Graham.

Graham a declarat că este "mai optimist ca niciodată" că ajutorul va trece

"Putem oferi un împrumut la care se poate renunța fără dobândă? Da. Poate Ucraina să absoarbă asta? Da. Cred că președintele Zelenski ar accepta armele în orice mod în care am putea să i le aducem".

Președintele SUA, Joe Biden, a cerut Congresului să susțină un proiect de lege care ar oferi un ajutor suplimentar de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Proiectul a trecut de Senatul condus de democrați, dar nu poate deveni lege decât dacă este adoptat și de Camera Reprezentanților, condusă de republicani.

Republicanii de acolo - care sunt aliații lui Donald Trump - au refuzat până acum să permită un vot și există puține speranțe ca sprijinul să continue dacă fostul președinte va fi reales în alegerile din noiembrie.

Graham, el însuși un republican din Carolina de Sud, a declarat că este "mai optimist ca niciodată" că ajutorul va trece.

"Dar avem o graniță ruptă acasă. Așa că, atunci când mă duc în Carolina de Sud, ei vorbesc despre: 'Vrei să ajuți Ucraina? Ei bine, cum rămâne cu propria noastră graniță?' ", a spus el.

"Trebuie, în calitate de lideri politici, să ne adresăm și propriului nostru popor", a mai adăugat Graham, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel