Administraţia SUA va reexamina 300.000 de dosare de expulzare ale imigranţilor ilegali

emigranti sua
emigranti sua

Departamentul american de Securitate Internă va reexamina toate cele 300.000 de dosare de expulzare aflate în tribunalele federale pentru imigraţie, pentru a stabili ce persoane îndeplinesc criterii specifice şi pentru a se concentra pe cazurile prioritare, relatează CNN.

Secretarul pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, a afirmat că această reexaminare va spori siguranţa publică. "Judecătorii pentru imigraţie se vor putea ocupa mai repede de cazurile prioritare, precum cele care se referă la persoane condamnate", le-a scris Napolitano joi unor senatori.

În aprilie, 22 de senatori i-au cerut lui Napolitano să oprească expulzarea studenţilor imigranţi care ar avea şanse să obţină statut legal în baza legii DREAM, care le-ar oferi copiilor imigranţilor posibilitatea de a obţine cetăţenia dacă se înrolează în armată sau dacă merg la facultate.

Napolitano a subliniat că administraţia Barack Obama a apreciat frecvent că "nu are sens să cheltuie resursele pe cazuri de prioritate redusă, precum persoane (...) care au fost aduse în această ţară de mici copii şi care nu cunosc altă casă".

Oficialii afirmă că tribunalele pentru imigraţie sunt supraaglomerate, ceea ce pune în pericol siguranţa publică, din cauza lipsei de bani, resurse şi timp. Ei vor ca resursele Departamentului să nu mai fie cheltuite pe imigranţii ilegali care nu au cazier, ci pe indivizi care reprezintă o ameninţare pentru siguranţa publică şi securitatea naţională.

Dar Federaţia pentru Reforma Imigraţiei Americane (FAIR), care pledează pentru reformă în vederea reducerii imigraţiei, a afirmat într-un comunicat că această acţiune reprezintă "o amnistie administrativă şi o reformă amplă a politicii naţionale de imigraţie fără aprobarea Congresului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel