Administrația Biden caută să rezolve criza semiconductorilor. România, afectată de problemă

Statele Unite au intenția de a rezolva criza, însă problema are un major factor extern
Statele Unite au intenția de a rezolva criza, însă problema are un major factor extern

Casa Albă a promis că va încerca să rezolve criza globală de semiconductori, iar președintele SUA, Joe Biden, va semna un ordin executiv pentru a face o analiză a lanțului de aprovizionare și pentru a dezvolta o strategie pe termen lung care să nu mai permită astfel de probleme.

Conform The Verge, lipsa semiconductorilor este cauzată de mai mulți factori: cererea pentru dispozitive electronice precum laptopuri a crescut din cauza pandemiei Covid-19 și adaptării la situația online; producția de chip-uri a fost încetinită de aceeași pandemie; industria în sine are companii care își procură chip-urile de la firme precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), nu și le produc singure; războiul comercial dintre SUA și China stârnit de Donald Trump nu ajută americanii.

Astfel, Administrația Biden ar lucra cu companiile americane și partenerii de afaceri pentru a rezolva măcar o parte din criză. În timp ce este bine să vedem acest lucru de la executivul american, controlul extrem de limitat al Statelor Unite asupra producției fizice a semiconductorilor trebuie luat în calcul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel