EXCLUSIV  Acțiune cu mii de polițiști, la câteva luni după ce s-a spus ”suntem cu ochii pe voi!” Ciocan: Rezonanțe în Europa și dincolo de Ocean

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a făcut declarații importante despre activitatea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, la un an după preluarea funcției.

„A trebuit să vină ministrul Marcel Vela și secretarul de stat Bogdan Despescu ca să fie prigonite și destructurate grupările infracționale de crimă organizată din traficul de ființe umane, îndeosebi prostituție/proxenetism, dar și alte infracțiuni de mare criminalitate, de care se ocupă chiar Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și  Terorism (DIICOT).

Deși are numai un an de când a fost numit la minister, ministrul de Interne, cel puțin ultima perioadă de timp, are două realizări remarcabile. Prima este aceasta la care ne referim astăzi, o mare acțiune cu mii de polițiști, la câteva luni după ce a spus «Suntem cu ochii pe voi». Oamenii poate au luat-o drept o declarație de presă, dar aceasta are rezonanțe în Europa, precum și dincolo de Ocean, la partenerii noștri care sunt membri NATO, pentru că România demonstrează astăzi că este furnizor de securitate și un gardian sigur la porțile Europei”, a transmis Christian Ciocan, pentru DC NEWS.

Polițiștii români pot furniza securitate la nivel european

„Aceasta este o mare realizare, iar cealaltă ține de atentatul din Viena. Deși cancelarul Sebastian Kurz are avantajul tinereții, la 34 de ani, nu are și avantajul experienței. După cum s-a văzut, Austria a fost luată prin surprindere, la fel ca alte țări în alte ocazii, de un atac criminal în inima Europei. Ministrul de Interne Vela nu a așteptat să fie informat de omologul său și de cancelarul Kurz, ci pur și simplu imediat a trimis scrisori în care își exprima profundul regret.

Ministrul de Interne a făcut mai mult decât atât. El a demonstrat că, într-un război de tip asimetric, polițiștii români care lucrează pe cooperare internațională în Europa și în lume pot furniza securitate chiar Austriei dacă ar fi fost necesar, chiar dacă terorismul nu este specializarea lor. Polițiștii români sunt specializați în intervenții, alături de structurile specializate în prevenirea și combaterea actelor teroriste”, a continuat reprezentantul FSDPR.

Într-un singur an, ministrul Vela a avut un parcurs important

„Așadar, într-un singur an, ministrul Vela și echipa pe care și-a ales-o au demonstrat ceea ce nu au făcut alți miniștri de Interne sau secretari de stat anteriori într-o perioadă mai lungă de timp. Prin urmare, Federația a afirmat de-a lungul timpului în mod echidistant și ce a fost bine și ce a fost rău vizavi de demnitarul de top Vela. În acest moment, suntem bucuroși să-l informăm pe premierul Ludovic Orban că a pariat pe un cal de rasă: ministrul Marcel Vela”, a încheiat Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel