Acord nuclear Iran. SUA, anunț

Rachete
Rachete

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va face "în scurt timp" un anunț despre acordul nuclear al Iranului cu puterile mondiale, pe care președintele Donald Trump l-a numit "un acord prost ", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

În conformitate cu legea din S.U.A., Departamentul de Stat trebuie să notifice Congresul la fiecare 90 de zile cu privire la conformitatea Iranului în privința acordului din 2015.

Luni este termenul limită, iar un înalt oficial american a declarat săptămâna trecută că administrația cel mai probabil va spune că Iranul va adera la acord, deși Trump are rezerve în legătură cu acesta.

"Secretarul de stat va face un anunț în scurt timp despre aceast acord", a declarat Spicer reporterilor. "Cred că știți cu toții că președintele a fost foarte clar când a spus că este un târg prost, un acord rău pentru Statele Unite", a completat purtătorul de cuvânt, conform Reuters. 

Documentul, semnat la Viena în iulie 2015, după negocieri maraton, între Iran și grupul 5+1 (China, Franța, Marea Britanie, Rusia, SUA plus Germania), vizează garantarea naturii strict pașnice a programului nuclear iranian, în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel