Academia Oamenilor de Ştiinţă din România se alătură CNMR

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) își extinde reprezentivitatea, având în vedere că Academia Oamenilor de Ştiinţă din România s-a alăturat Coaliţiei, anunță aid-romania.org.

"Coaliţia este onorată să aibă în componenţă un membru valoros atât în România, cât şi în afara graniţelor", precizează CNMR.

Academia de Ştiinţe din România, înfiinţată în 1935 şi integrată la 1948 în Academia Republicii Populare Române, constituită apoi în 1956 în Asociaţia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOS), iar din 1996 primind titulatura de Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOŞR), a avut ca prim obiectiv al activităţii reprezentarea oamenilor de ştiinţă, a tuturor cercetătorilor ştiinţifici români în organizaţiile internaţionale neguvernamentale (UNESCO, Mişcarea Pugwash, Federaţia Mondială a Oamenilor de Ştiinţă, etc).

Astăzi, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România este for naţional de consacrare ştiinţifică, care reuneşte personalităţi reprezentative ale ştiinţei. Principalele scopuri ale AOŞR sunt promovarea, dezvoltarea, sprijinirea, protejarea ştiinţei sub toate formele, acţiunile şi metodele directe, indirecte sau adiacente.

În cadrul CNMR, un reprezentant al AOŞR va ocupa funcţia de vicepreşedinte al CNMR la nivel naţional pentru probleme specifice domeniului de activitate al Academiei.

Priorităţile şi planurile noului membru CNMR vor fi incluse în Planul Naţional pentru Modernizarea României, urmând să fie susţinute împreună şi duse la bun sfârşit în faţa tuturor factorilor responsabili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel