A murit preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan

Şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan - captură video
Şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan - captură video

S-a stins din viaţă liderul Emiratelor Arabe.

Şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, care a prezidat în ultimele două decenii ascensiunea fulgerătoare a ţării sale pe scena internaţională, a decedat la vârsta de 73 de ani, au anunţat vineri autorităţile, fără a menţiona motivele decesului, informează AFP.

Guvernul EAU a decretat "doliu naţional şi drapelele au fost coborâte în bernă" pentru o perioadă de 40 de zile, a anunţat agenţia de presă oficială a Emiratelor, WAM. Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, care era şi emir de Abu Dhabi, a apărut rar în public după un accident vascular în ianuarie 2014.

Khalifa s-a născut în 1948 și a ajuns la putere în 2004, conform Reuters. Locul i l-ar putea lua fratele vitreg, prințul moștenitor, șeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan. Mohammed bin Zayed a fost conducătorul de facto al Emiratelor Arabe Unite, aliate SUA, în special după ce Khalifa a suferit un accident vascular cerebral în 2014, în urma căruia a fost rar văzut în public.

Deţinea și titlurile de Comandant Suprem al Forțelor Armate și președinte al Consiliului Suprem al Petrolului. De asemenea, a fost liderul Autorității de Investiții Abu Dhabi, care însumează aprox. 875 000 000 000 $ sub forma unor bunuri de mare valoare. Conform Forbes, se estimează că Familia Al Nahyan, cumulativ, ar avea o avere de 150 000 000 000 $.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel