A fost despoerită identitatea „Fantomei de la Kiev”. Avea 29 de ani și era tatăl unui copil

Misterioasa „Fantomă de la Kiev”, un pilot de luptă ucrainean care ar fi doborât zeci de avioane rusești, a fost ucis în luptă, potrivit mai multor rapoarte.

Moartea pilotului a fost raportată de The Times of London, care a identificat și „Fantoma de la Kiev”, drept maiorul Stepan Tarabalka, un tânăr de 29 de ani, tatăl unui copil.

Tarabalka a fost numit un erou și este creditat că a distrus până la 40 de avioane rusești.

Se pare că a fost doborât pe 13 martie. The Times of London transmite că a fost ucis în timp ce se lupta cu un număr „covârșitor” de forțe inamice.

Tarabalka a fost premiat postum cu cea mai mare medalie a Ucrainei pentru vitejie în luptă, Ordinul Steaua de Aur, cu titlul de Erou al Ucrainei.

Potrivit aceluiași raport, casca și ochelarii lui vor fi scoase la licitație la Londra.

Legenda „Fantomei de la Kiev”

Legenda „Fantomei de la Kiev” a devenit cunoscută atunci când guvernul ucrainean l-a creditat pe pilotul anonim de atunci că a doborât șase avioane rusești în prima zi de război.

Mai târziu, Statul Major al Ucrainei a postat pe Twitter o altă fotografie a pilotului de luptă as în cabina avionului său MiG-29, cu fața acoperită, cu legenda: „Salutare, ocupantule, vin după sufletul tău!”

Identitatea lui a rămas un mister în tot acest timp, se pare chiar și pentru familia lui. Acestora li s-a spus despre moartea persoanei dragi luna trecută.

"Știam că zbura într-o misiune. Și a îndeplinit misiunea, sarcina lui. Apoi nu s-a întors. Acestea sunt toate informațiile pe care le avem", a declarat tatăl său, Evon Tarabalka, într-un interviu acordat NPR la scurt timp după moartea pilotului.

Potrivit părinților săi, visul de o viață al lui Tarabalka a fost să devină pilot de luptă, după ce a crescut lângă un aerodrom militar din satul Korolivka.

„Încă din copilărie, a visat mereu la cer, să zboare mai sus decât norii”, a spus mama sa, Nahtalia, pentru NPR, cu ajutorul unui traducător.

"El privea mereu parașutiștii în exercițiile lor aeriene. Și alerga în direcția lor pentru a încerca să vadă unde au aterizat", a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel