Salvatorii au ajuns la cei 33 de mineri blocaţi într-o mină din Chile, după 33 de zile de foraj

mineri chile
mineri chile

Echipele de salvare au reuşit să sape un prim puţ de evacuare, în operaţiunea de a-i aduce la suprafaţă pe cei 33 de mineri blocaţi de 33 de zile într-o galerie a minei San Jose din Chile.

Întâlnirea subterană a fost anunţată prin claxoane la suprafaţă, unde se sapă de peste o lună la un puţ de evacuare. „Ne-au fost necesare 33 de zile de foraj pentru a ajunge la cei 33 de mineri“, a anunţat ministrul Minelor, Laurence Golborne, adăugând că puţul a stabilit contactul cu minerii la 622 de metri adâncime. "La ora 08.05 (15.05 ora României), am ajuns la 622 de metri adâncime cu maşina din Planul B", numele dat unuia dintre cele trei excavatoare care au săpat trei puţuri în paralel, a adăugat el.

Rudele entuziasmate s-au grăbit către mina din deşertul Atacama unde se află blocaţi, de la începutul calvarului, la 5 august, 32 de mineri chilieni şi unul bolivian.

Ajungerea puţului de evacuare la mineri va marca începutul pregătirilor în vederea operaţiunii ce va conduce la scoaterea lor la suprafaţă, poate chiar marţi, anunţa ministrul Sănătăţii vineri.

Golborne a declarat, la rândul său, că aducerea la suprafaţă a minerilor va avea loc în "trei până la opt zile".

Citeşte şi:

Ultimul dintre cei 33 de mineri blocaţi în mina San Jose din Chile a fost scos la suprafaţă – VIDEO

Primii mineri chilieni blocaţi în subteran de două luni au fost scoşi la suprafaţă. Operaţiunea de salvare continuă – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel