3 motive pentru care merită să porți lentile de contact

FOTO: shutterstock
FOTO: shutterstock

Lentilele de contact sunt o alternativă la clasicii ochelari de vedere, putând fi utilizate pentru majoritatea erorilor de refracție care afectează ochiul. Ai posibilitatea să achiziționezi lentile de contact pentru miopie și hipermetropie, pentru astigmatism sau torice și pentru prezbiopie sau multifocale. O vizita la optometrist este suficienta pentru a determina tipul de lentila potrivit pentru nevoile tale. Vei primi de asemenea toate recomandările de utilizare pe care trebuie să le ai în vedere. 

 

Dacă ai în plan folosirea de lentile de contact, iată trei motive pentru merită să faci tranziția cât mai curând. 

1. Te vei bucura de o schimbare de look

Dacă decizi să renunți la ochelari în favoarea lentilelor de contact, vei avea șansa de a elimina ramele care ascund o parte a trăsăturilor tale, în special ochii. Astfel, vei putea pune în valoare mai ușor machiajele pe care le preferi în zona ochilor sau extensiile de gene pe care le adori. În plus, vei putea purta lentilele de contact alese împreuna cu cei mai noi ochelari de soare lansați de brand-urile preferate pentru că nu vei mai avea nevoie de lentile cu prescripție. 

Schimbarea de look poate fi și mai surprinzătoare dacă optezi pentru lentile de contact cu o purtare colorate. Acestea permit inclusiv schimbarea culorii ochilor, fiind disponibile și pentru persoanele care nu au nevoie de dioptrii. Poți alege nuanțe unice care vor stârni admirația celor din jur și vor completa perfect machiajele și ținutele pe care le preferi. 

2. Vei beneficia de un câmp vizual complet

Deși lentilele de contact pun la dispoziție aceleași dioptrii ca și ochelarii de vedere, câmpul vizual pe care îl asigură este mai larg. Acest lucru este posibil deoarece lentilele de contact se mișcă odată cu ochii. Prin urmare, vederea periferică va fi mai bună. Totodată, vei putea evita toate acele probleme de reflexie și distorsionare a imaginii care apar adesea în cazul purtării de ochelari de vedere. 

Câmpul vizual va fi neafectat și atunci când te confrunți cu anumite condiții meteorologice. Cel mai adesea, lentilele ochelarilor se aburesc atunci când vremea de afară este umedă sau faci tranziția de la un spațiu exterior cu o temperatură scăzută la unul interior încălzit. În cazul lentilelor de contact, acest fenomen nu mai are loc. Beneficii similare sunt evidente și în timpul zilelor ploioase, când orice pereche de ochelari devine incomod de utilizat din cauza picăturilor de apă care se adună pe lentile. 

3. Vei experimenta mai multă libertate de mișcare

Dacă stilul tău de viață este unul activ, lentilele de contact îți vor oferi șansa de a beneficia de mai multă libertate de mișcare și flexibilitate indiferent de activitățile în aer liber sau sporturile pe care le preferi. Oricât de ușori ar fi, ochelarii de vedere nu vor fi niciodată la fel de discreți ca lentilele de contact care îți permit să alergi în deplin confort. Până și sporturile de contact vor fi o opțiune, pentru că aceste lentile nu interferează cu purtarea de echipament de protecție adecvat la nivelul capului. 

Vei putea efectua orice exerciții fizice dorești fără a te confrunta cu ochelari care alunecă încontinuu sau se deplasează în sus și în jos în mod repetat.  Vei evita și disconfortul pe care anumite rame îl pot provoca la nivelul urechilor sau al punții nazale. Astfel, performanța ta nu va avea de suferit din cauza mișcărilor restrictive impuse de ochelarii necesari. 

Dacă îți dorești o schimbare de look, un câmp vizual îmbunătățit și o viață activă fără limitări, purtarea lentilelor de contact ar putea fi o soluție potrivită pentru tine. Consultă optometristul unui magazin de profil și vei putea face o alegere optimă cu ușurință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel