Vot în Parlament pentru MRU la SIE: Ce se întâmplă dacă nu e cvorum de ședință

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a explicat, luni, că în situaţia neîntrunirii cvorumului pentru şedinţa de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE, preşedintele Camerei trebuie să declare închisă şedinţa şi să anunţe data şi locul următoarei întruniri.

Valeriu Zgonea a povestit că unii dintre colegii săi de partid "s-au supărat" pentru convocarea de marţi a plenului şi că el le-a explicat, în şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, că, dacă nu convoca această şedinţă, parlamentarii opoziţiei o făceau pe 1 iulie.

Vezi și: Scandal în PSD. Șerban Nicolae i-ar fi cerut demisia lui Valeriu Zgonea

"În opinia mea, coaliţia funcţionează în acest moment. Nu am avut o negociere în cadrul coaliţiei. Constituţional şi pe Legea SIE, nu se poate discuta o astfel de negociere. Am aflat nişte poziţionări de la televizor, ale unor parteneri de coaliţie. Le-am luat ca atare şi am făcut un calcul: am voturi să fiu împotrivă sau nu am? Am făcut un calcul foarte simplu şi mesajul nostru în partid a fost în unanimitate. Noi nu putem să fim consecvenţi decât deciziilor pe care le-am avut. Am avut o decizie consecventă în 2012, o avem şi în 2015, nu ne schimbăm. Acest lucru a fost deci în Biroul Permanent. Au fost colegi care s-au supărat. Le-am spus: «dacă nu faceţi mâine plenul, parlamentarii opoziţiei pot să convoace plenul pe 1 iulie, dar îl convoacă ei atunci şi trebuie ei să-şi facă majoritatea»", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de Mediafax.

El a adăugat că, procedural, a convocat Biroul Permanent de îndată, adică luni şi şedinţa plenurilor reunite va fi marţi, fiind o altă discuţie dacă nu va fi cvorum.

"Aici am convocat Biroul Permanet de îndată, adică luni, şi am reuşit să facem un lucru foarte bun. Dacă la şedinţă vom avea cvorum, vom vedea. Lipsa cvorulmului obligă preşedintele să închidă şedinţa şi să anunţe data şi locul următoarei şedinţei", a continuat Valeriu Zgonea.

El a mai spus că parlamentarii PSD nu vor participa la şedinţa de marţi a Parlamentului, precizând că va fi prezent doar el, în calitate de preşedinte al Camerei şi, probabil, Călin Popescu Tăriceanu, ca preşedinte al Senatului.

Citește și: Când se va decide în Parlament subiectul MRU în fruntea SIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel