Remus Cernea, despre primul lider UE care s-a căsătorit cu o persoană de același sex

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, s-a căsătorit, vineri, cu iubitul său, alături de care conviețuiește de mai mulți ani. Este primul lider din Uniunea Europeană care se căsătorește cu o persoană de același sex și al doilea din lume, potrivit The Guardian

Xavier Bettel nu și-a negat niciodată orientarea sexuală și a minimizat semnificația ei. De profesie avocat, la vârsta de 38 de ani a devenit premierul orașului. În prezent are 42 de ani. În urmă cu 18 luni, partidul său de centru-dreapta a câștigat alegerile. Votul a pus capăt celor 19 ani petrecuţi la putere de Jean-Claude Juncker, care conduce acum Comisia Europeană la Bruxelles.

Parlamentul luxemburghez a devenit al nouălea legislativ european care a deschis calea căsătoriilor între homosexuali. Premierul a declarat că, la scurt timp după acest moment, Destenay, un arhitect belgian care îi este partener civil din 2010, l-a cerut în căsătorie.

Prima căsătorie a unui lider politic cu o persoană de același sex s-a petrecut în urmă cu cinci ani când Johanna Sigurdardottir, premierul Islandei atunci, a devenit primul lider din lume care s-a căsătorit cu o persoană de acelaşi sex.

Deputatul Remus Cernea a comentat evenimentul pe pagina sa de Facebook: 

"Iată ce înseamnă civilizație, nondiscriminre, toleranță, în cel mai prosper stat membru al Uniunii Europene! Premierul în funcție, după ce a conviețuit într-un parteneriat civil cu iubitul său, astazi se căsătorește cu acesta, ceremonia respectivă numărându-se printre primele dintre persoane de același sex din Luxemburg, recent legiferată. Prejudecățile, ura, conservatorismul extrem și lipsa de curaj a majorității politicienilor în asumarea unor reforme sociale necesare țin însă țara noastră la periferia societăților democratice europene, cu decalaje uriașe la nivel de mentalitate și atitudine publică. Cât timp reformele sociale și în privința recunoașterii drepturilor civile pentru toți cetățenii vor fi blocate de către biserica și politicienii cu abordări influențate semnificativ de aceasta, marasmul generalizat și lipsa de perspective pentru cetățenii români va continua o perioadă nedefinită...". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel