Lovitură pentru SUA. Ce a decis statul Texas

refugiati
refugiati

Texas a notificat retragerea sa din programul Oficiului SUA pentru Reinstalarea Refugiaților, invocând motive de securitate, informează Reuters.

Texasul nu a reușit să oprească, printr-un proces într-un tribunal federal, afluxul de refugiați din Siria. Departamentul Justiției de la Washington a argumentat că politicile privind imigrația sunt apanajul guvernului federal, iar statele nu au autoritatea de a opri planurile federale.

Coordonatorul pentru refugiați al statului a trimis Oficiului o notificare privind retragerea din program în termen de 120 de zile. Anunțul a fost făcut de guvernatorul Texasului, Greg Abbott, care a declarat că "în ciuda repetatelor cereri ale statului Texas, guvernul federal nu are capacitatea sau voința de a face distincție între cei periculoși și cei inofensivi, iar Texasul nu se va face complice unei astfel de neglijări a îndatoririlor față de poporul american".

[citeste si]

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Texasul a primit 1104 refugiați sirieni, începând din 2011. cu mult mai puțini decât statele California (1601) sau Michigan (1515). În august, administrația Obama a anunțat că își va atinge cu o lună înainte de termen obiectivul de a primi 10.000 de refugiați din Siria în anul fiscal curent și negociază cu Congresul stabilirea unui număr cu câteva mii mai mare pentru 2017. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel