Ziua Românilor de Pretutindeni. Gheorghe Cârciu: Simţim că suntem mai aproape, în mod simbolic, cu toţii din nou acasă

Facebook Gheorghe Cârciu
Facebook Gheorghe Cârciu

Gheorghe Cârciu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a transmis un mesaj după prima zi a Festivalului "Aici-Acolo", organizat cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni. 

"În fața a sute de români ”de aici și de acolo”, mi-am exprimat speranța că aceste zile binecuvântate prin care celebrăm Ziua Românilor de Pretutindeni vor fi sărbătorite cu bucurie și cu inima plină de sentimentul identității românești.

În această perioadă, simțim că suntem mai aproape, că suntem, în mod simbolic, cu toții din nou acasă.

Așa a fost în prima zi a Festivalului: bucurie, sentimentul ”de acasă”, vorbe frumoase și suflete calde românești de pretutindeni", a scris Gheorghe Cârciu pe Facebook. 

Parteneriat cu Patriarhia Română 

Patriarhia Română a încheiat, la jumătatea lunii mai, un protocol de cooperare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, prin care cele două părţi îşi afirmă intenţia de a-şi coordona eforturile pentru derularea de proiecte şi acţiuni comune care să conducă la întărirea identităţii spirituale şi culturale a românilor din afara ţării.

Documentul a fost semnat de către Patriarhul BOR, Daniel, şi secretarul de stat Gheorghe-Florin Cârciu.

"Preocupată permanent de importanţa dezvoltării conştiinţei identitare şi de consolidarea legăturilor cu românii din afara României, Patriarhia Română, prin parohiile ortodoxe româneşti din diaspora, organizate în eparhii, se îngrijeşte de întărirea identităţii spirituale, culturale şi naţionale a românilor de pretutindeni. Biserica Ortodoxă Română se străduieşte să edifice, deodată cu biserica din suflet şi lăcaşuri de cult acolo unde există comunităţi româneşti, oferind astfel posibilitatea fiecărui român creştin ortodox aflat în străinătate să poată asculta sfintele slujbe în limba maternă, să se poată spovedi şi împărtăşi într-o comunitate românească, păstrând astfel legătura vie cu Biserica Mamă", se arată într-un comunicat al BOR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel