Zelenski vorbește în Parlamentul României. Anunț despre Ciucă

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Și Nicolae Ciucă participă la ședința Parlamentului în care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va adresa senatorilor și deputaților români.

Premierul Nicolae Ciucă participă, luni seară, la ședința Parlamentului în care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se adresează senatorilor și deputaților români.

„Ora 19.00. Participare la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României, prilejuită de intervenția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski - Palatul Parlamentului”, potrivit agendei de luni a premierului Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a fost invitat, precizase președintele Senatului, Florin Cîțu. „Voi vorbi eu, apoi Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Domnul prim-ministru este invitat. Încă nu avem o confirmare dacă vine (Ciucă - n.r.). Dacă vine, are o scurtă intervenție, apoi domnul Zelenski. S-ar putea, în funcție de timp, să fie schimbată ordinea”, spunea, luni, Florin Cîțu.

Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat, luni, orașul Bucha, în timp ce continuă să apară tot mai multe dovezi ale atrocităților comise în apropiere de Kiev, potrivit BBC. Zelenski a reiterat faptul că Rusia a comis crime de război și genocid în Ucraina.

Întrebat de BBC dacă mai este posibil să discute pacea cu Rusia, el a spus: „Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa în secolul XXI. Vom continua eforturile pe plan diplomatic și militar”.

Într-un interviu acordat duminică seară, Zelenski a spus că ceea ce s-a întâmplat la Bucha este genocid.

Citește și / Președintele Klaus Iohannis, despre imaginile din Bucha: Justiția internațională ar trebui să reacționeze

Președintele Klaus Iohannis a transmis, într-un mesaj postat pe Twitter, că invazia rusă a Ucrainei are consecințe teribile.

„Imaginile din Bucha și din alte orașe trebuie să reamintească întregii lumi că trebuie să oprim această agresiune ilegală și că toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească. Justiția internațională ar trebui să reacționeze”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova. Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel