Workshop la Sibiu. Simplitatea este foarte sofisticată

Concept

Orașul Sibiu se pregătește să construiască un nou teatru pentru comunitate, iar acest fapt oferă și o oportunitate excepțională de a ne gândi la viitorul teatrului și al artelor, într-o lume aflată în continuă mișcare.

În încercarea de a aduce la Sibiu, în această perioadă captivantă, oameni tineri și creativi, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va lansa un laborator de cercetare pentru a crea o platformă de dezbatere unde ideile, gândurile și ipotezele se pot naște liber și se pot dezvolta, pot duce la noi întrebări, noi soluții și la provocarea prezentului – fie că este vorba despre noi tehnologii, noi forme teatrale, noi moduri de interacționare cu publicul etc.

Laboratorul va fi lansat în timpul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (9-18 iunie 2017) cu workshopul „Simplitatea este foarte sofisticată”, condus de scenograful Jean-Guy Lecat, în limba engleză. Acest workshop va oferi participanților oportunitatea de a se confrunta cu diferite provocări creative și în același timp va fi punctul de pornire a unei importante componente din programul noului teatru  - THE SIBIU CREATIVE LABORATORY.

Participanții vor căuta soluții de transformare a două spații deja existente în Sibiu în spații performante de spectacol. Primul, o fostă fabrică din perioada comunistă, este folosit deja periodic de către festival și s-ar putea dezvolta într-un spațiu deschis interesant și flexibil, care ar putea fi folosit ca sală de spectacol pentru evenimente artistice neconvenționale, revoluționare din punct de vedere tehnic. Al doilea este un spațiu abandonat, deținut de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, care ar putea fi folosit de către studenții Departamentului de Artă Teatrală.

La finalul sesiunii de workshop, participanții își vor prezenta lucrările, iar cea mai bună idee va fi recompensată cu un premiu în valoare de 1000 de euro.

THE SIBIU CREATIVE LABORATORY va publica și o serie de cărți/e-books, la prețuri convenabile, pentru studenți și tineri profesioniști, având la bază rezultatele proiectelor laboratorului.

Se pot înscrie tineri profesioniști (nivel de experiență de la 0 la 5 ani) din domeniile arhitectură și scenografie, dar și studenții de la cele două specializări, aflați în ultimul an de studiu. Workshopul se va desfășura în limba engleză.

 

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival de teatru și artele spectacolului din România, susține un dialog creativ la nivel european și internațional. Festivalul își propune să promoveze creația artistică de cel mai înalt nivel, prezentând doar cele mai reprezentative spectacole ale momentului.

Festivalul este structurat în 16 secțiuni: teatru, dans contemporan, spectacole de stradă, circ, teatru și concerte în biserici și monumente istorice, muzică, flamenco, întâlnirea școlilor și academiilor de teatru, platforma de arte vizuale, spectacole lectură și teatru radiofonic, conferințe speciale și prezentări, lansări de carte, film, workshopuri specializate, Bursa de Spectacole de la Sibiu.

Peste 3.270 de artiști și invitați speciali sunt așteptați să sosească la Sibiu pentru ediția de 24 de ani a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Festivalul pune bazele unui loc de întâlnire unic în lume prin diversitatea ideilor puse în dezbatere, precum și prin energia culturii specifice fiecărei țări reprezentate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel