Windows 10 are o vulnerabilitate periculoasă

O funcție cu care vine Windows 10 reprezintă o vulnerabilitate periculoasă pentru utilizator.

Denumită Wi-Fi Sense, funcția a fost creată pentru a permite dispozitivelor Windows Phone să se conecteze automat la orice reţea deschisă cunoscută, ba chiar să accepte automat termenii de utilizare, informează noobz.ro.

Compania AVG, care produce o serie de soluţii antivirus atât gratuite, cât şi contra cost, au sesizat problemele inerente ale aceste funcţii, iar aceste probleme nu sunt deloc puţine.

AVG a subliniat faptul că „este de la sine înţeles că nu este o idee tocmai bună să ne conectăm automat la o reţea Wi-Fi deschisă. După cum am mai explicat de mai multe ori, nu toate reţelele gratuite sau deschise sunt securizate, iar unele dintre ele pot fi de-a dreptul periculoase„. Este la mintea cocoşului, după cum spunem noi. Cel puţin aşa ar trebui să fie, o noţiune elementară, de bun simţ.

Desigur, acceptarea automată a termenilor de utilizare nu este o idee tocmai bună. Este o oportunitate evidentă pentru un atac de tipul „omul prins la mijloc„. Acest tip de interceptare este „un atac în care hackerul deturnează şi poate chiar distorsionează comunicarea între două părţi, acestea crezând că ele comunică direct„.

Acest lucru poate fi împiedicat, totuşi. Din meniul „setări » Wi-Fi" se selectează „Wi-Fi Sense" care poate fi dezactivat. Asta recomandă AVG tuturor utilizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel