Washingtonul limitează programul Work and Travel, după o serie de plângeri ale studenţilor străini

proteste work and travel
proteste work and travel

Departamentul de Stat american a decis limitarea programului Work and Travel, după o serie de reclamaţii formulate de studenţi străini, inclusiv români, privind condiţiile de lucru în cadrul acestui proiect.

Departamentul de Stat a comunicat luni seară că va limita numărul viitorilor participanţi, menţinându-l la nivelul de anul acesta, de aproximativ 103.000 studenţi, informează ziarul Philadelphia Inquirer, în ediţia online. În plus, deocamdată nu vor fi acceptaţi noi "sponsori" - o referire la companiile care intermediau contractele de recrutare a studenţilor. Majoritatea neregulilor au fost atribuite companiilor care recrutau studenţii, dat fiind că acestea nu luau măsuri pentru protejarea acestora.

Circa 400 de studenţi străini, printre care s-au numărat români, chinezi, ucraineni şi nigerieni angajaţi la o unitate de ambalare din Palmyra (Pennsylvania), în cadrul programului Work and Travel, au protestat în august, denunţând condiţiile de muncă şi salariile foarte mici.

Ca urmare a protestelor, Departamentul Muncii şi Departamentul de Stat american declanşaseră anchete în legătură cu condiţiile de muncă de la unitatea de ambalare din Pennsylvania. Una dintre companiile vizate de anchete a fost Hershey, care până la urmă a luat măsuri pentru flexibilizarea programului studenţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel