Vrei să închiriezi un Airbnb pentru o petrecere? Mai gândește-te! Compania interzice de acum acest lucru

Sursă foto: Pexels (Isabella Mendes)
Sursă foto: Pexels (Isabella Mendes)

Airbnb interzice organizarea petrecerilor în locațiile sale. 

Airbnb a interzis permanent petrecerile și evenimentele în casele de pe platforma sa, după ce o măsură temporară în timpul pandemiei s-a dovedit a fi populară în rândul gazdelor. Compania spune că regula a devenit ”mai mult decât o măsură de sănătate publică” de când a fost introdusă în august 2020.  

”S-a dezvoltat într-o politică comunitară de bază pentru a ne sprijini gazdele și vecinii lor”, a spus firma cu sediul central din San Francisco.  

Cu toate acestea, a eliminat și o limită a numărului de persoane care pot sta acasă. Airbnb a declarat într-un comunicat că numărul plângerilor a scăzut cu 44% de la introducerea primei măsuri.  

În viitor, pot fi făcute excepții de la interdicția globală pentru „locațiile de specialitate și ospitalitate tradițională”, scrie BBC.  

Se elimină limita numărului de oaspeți

Airbnb a mai spus că va elimina o limită a numărului de persoane pe care locațiile sale le pot găzdui în orice moment. Anterior a fost impusă o limită de 16 persoane pentru ocupanți din cauza preocupărilor legate de răspândirea Covid-19.  

Airbnb a transmis că ”mai multe tipuri de case mai mari sunt capabile să găzduiască confortabil și în siguranță mai mult de 16 persoane – de la castele din Europa la podgorii din SUA până la vile mari pe malul mării din Caraibe”.  

Un chiriaş din Paris, obligat să plătească peste 220.000 de euro pentru subînchiriere neautorizată pe platforma Airbnb  

Un chiriaş din Paris a fost obligat să plătească peste 220.000 de euro pentru subînchiriere neautorizată pe platforma Airbnb.  

Chiriaşul unui apartament cu două dormitoare din Paris a fost obligat să plătească peste 221.000 de euro, echivalentul a 242.700 de dolari americani, asta pentru că ar fi subînchiriat fără permisiune spaţiul prin intermediul platformei Airbnb, informează Agerpres, citând DPA.  

Între anii 2016 şi 2020, bărbatul a subînchiriat apartamentul de 329 de ori şi a încasat în jur de 198.000 de euro, sumă pe care trebuie să o transfere acum proprietarilor apartamentului, conform verdictului, după cum a scris luni Le Figaro.  

La această sumă se adaugă 11.370 de euro sub formă de restanţe la chirie după ce bărbatul nu a achitat integral chiria, în pofida veniturilor suplimentare pe care le-a obţinut. Bărbatul trebuie, de asemenea, să plătească reparaţii la apartament în valoare de 11.500 de euro, potrivit instanţei.  

Cerea o chirie lunară de 1.380 de euro, fără facturile aferente incluse în preț  

Proprietarii au observat abia în iunie 2020 că apartamentul lor era folosit în mod abuziv ca spaţiu pentru cazare disponibil prin Airbnb. Datele pe care le-au solicitat platformei au arătat că apartamentul fusese închiriat 1.114 zile la un preţ mediu de 178 euro pe zi. La rândul lor percepeau o chirie lunară de 1.380 de euro, fără facturi.  

Pentru proces, judecătorii s-au bazat pe o clauză din acordul de închiriere conform căreia subînchirierea necesită acordul scris al proprietarilor. Ei nu îşi dăduseră acordul. Citește continuarea articolului AICI.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel