VOT DIASPORA 2014. Mesajele emoționante ale românilor din diaspora

Românii din diasporă au stat ore întregi la cozi interminabile pentru a vota. În tot acest timp, oamenii au transmis mesaje și au făcut fotografii pentru ca toată lumea să afle în ce situație au fost puși.

VEZI ȘI: Apariție surpriză. Cu cine a mers Elena Băsescu la vot


DC News vă prezintă câteva mesaje scrise de românii din diasporă:

1. "Tocmai am vorbit acum cu fratele meu care locuieşte în Londra. Nu l-am auzit niciodată atât de revoltat.

A aflat de declaraţiile Gabrielei Firea, cum că în Londra ar fi secţii de votare goale. M-a rugat să fac tot ce-mi stă în putere să informez presa despre situaţia din Londra, să discut cu prietenii să iasă la vot în România.

În primul tur a reuşit să voteze după 7 ore. Acum nu crede că mai are şanse să voteze, cozile sunt kilometrice, inumane, e frig, plouă...nu ştie cât mai poate rezista. Poate că unii nu-şi dau seama cât de gravă e situaţia în diaspora. Poate că nici eu nu aş fi simtit această gravitate, fără să-mi ştiu familia umilită. Pentru ce? Pentru că vrea să voteze? În ce lume trăim, oameni buni?

Şi, da, scriu aceste rânduri cu lacrimi în ochi, de draci, pentru că nu pot să suport gândul că cei dragi trebuie să îndure aceste lucruri...", scrie Alexandrina Dinga pe Facebook.

2. "Sunt fericit că oamenilor le pasă. ‪Suntem alături de România de peste granițe!", scrie Săbău Sebastian.

3. 16 noiembrie, ora 8 :00 am plecat de acasă să votez, 8 :40 m am aşezat la coadă, 15 :00 am renunţat.

"Da, nu am mai apucat să votez şi după șapte ore am plecat acasă cu lacrimi în ochi şi un nod în gât. Imi pare rău că din punct de vedere fizic nu am mai putut rezista umilinţei. Timp de două ore coada a stagnat. In timpul ăsta am stat în ploaie şi mi am lăsat corpul strivit de mulţimea ieşită de sub control. Nu pot explica contextul şi sentimentul, căci nu le am mai trăit niciodată. Pentru că nu sunt umane.

Vă promit, domnule Ponta, că umilinţa aceasta vi se va întoarce. Şi vă promit că o să v o întorc inlusiv eu. Nu vă voi trata ca pe un animal, cum aţi facut o dumneavoastră. Ci ca pe un om. Cu toate că nu sunteţi om", scrie și Ioana Bere.

4. "Încet încet zâmbetele dispar de pe chipurile "fraierilor" care stau la coadă de 5-6 ore să voteze. Ne apropiem de str. St Diminique... E furie și disperare în jur. Nici nu mai cred că putem vota noi cât fura ei. Nu ne lasă", a zis și Sib Ylle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel