Urmărește emisiunea live


Voinescu, atac la PDL: E ilustrarea vie a zicalei despre împuţirea peştelui

Sever Voinescu critică, din nou, elita PDL, despre care spune că acționează într-un mod similar cu cei din PNL, pentru excluderi, în loc să atace "eșecul uselist", dovedind astfel că "este ilustrarea vie a zicalei despre împuțirea peștelui".

"În ziua în care dr. Victor Ponta a recunoscut că guvernul său a dat-o-n bară cu Bechtel, principalul partid de opoziţie nu atacă eşecul uselist, ci scoate liste cu membrii destinaţi excluderii şi setează astfel agenda de dezbateri a zilei cu teme irelevante din punct de vedere public. Mai mult, o face în siajul ecourilor publice negative ale unei decizii politice similare a PNL, făcîndu-se că nu vede cît de prost sînt primite decapitările politice care sancţionează delicte de opinie", constată Sever Voinescu într-un editorial publicat în Evenimentul Zilei, intitulat "Când e să se termine, se termină. Ultimul meu articol despre PDL".

Comedia erorilor a devenit comedia ororilor

Voinescu susține că "dacă pînă ieri i se părea că PDL evoluează în spiritul minor-simpatic al pieselor lui Moliere, de cînd cerberii preşedintelui Blaga au ieşit la vînătoare de deviaţionişti pe străzile mediatice ale României, i se pare că a intrat în Bulgakov", întrucât "comedia erorilor a devenit comedia ororilor".

Destul de acid cu conducerea PDL, Voinescu crede că ar fi înspăimântător să gândești "ce-ar fi făcut lătrăii conducerii pedeliste de azi dacă istoria le-ar fi dat în mînă conducerea unui partid unic într-o lume totalitară".

Elita PDL, prost învățați despre ce este politica

În finalul editorialului, Sever Voinescu încrezător în destinul PDL, notează: "Luni, se va închide un capitol pilduitor pentru istoria comună a cîtorva mici intelectuali ai acestei ţări cu mari politiceni. Nu mă îndoiesc că PDL va ieşi din coşmarul în care a intrat. Mai e suficient de mult bine în straturile profunde ale acestui partid ca să se poată regenera. PDL este, acum, ilustrarea vie a zicalei româneşti despre împuţirea peştelui. Problema care se vede pe ecrane nu e a PDL. E a celor cîţiva gureşi din jurul preşedintelui PDL, prea ambiţioşi pentru cît sînt, prea dispuşi să iasă din sinele lor cam strîmt şi prost învăţaţi despre ce este politica. Aşadar, pentru partid, nu e o problemă letală. E o problemă a elitei partidului. Trebuie, doar, aplicat tratatmentul corect. Să avem răbdare. Am un prieten care, de cîte ori ne despărţim, în loc de la revedere, îmi spune: o să fie bine! Aşadar, o să fie bine!", a concluzionat Sever Voinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel