Voce din PSD: Iohannis nu va mai pune premier social-democrat

Eurodeputatul Cătălin Ivan şi primarul Iaşiului, Mihai Chirica, au declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu cred că moţiunea PSD împotriva Guvernului Grindeanu are şanse să treacă de plenul Parlamentului.

"Nu va trece moţiunea - singura variantă, singurul scenariu în care România continuă pe un drum de stabilitate, îşi menţine creşterea economică, PSD îşi ţine promisiunile faţă de cei care au votat în decembrie şi relaţia noastră cu partenerii externi rămâne una solidă. (...) Există o deschidere către România în acest moment. Singurul scenariu ca toate aceste lucruri să continue este ca Sorin Grindeanu să rămână la Palatul Victoria şi să nu treacă de Parlament această moţiune ciudată, absurdă cap-coadă", a afirmat Cătălin Ivan.

În cazul în care moţiunea va fi votată, susţine Ivan, România riscă să intre într-o "instabilitate politică fundamentală" iar preşedintele Klaus Iohannis, să nu mai pună premier de la PSD.

"Dacă, să spunem, prin absurd, această moţiune trece, intrăm într-o instabilitate politică fundamentală. Nu mai există niciun argument ca preşedintele ţării Klaus Iohannis să mai pună premier de la PSD. Şi aşa a pus foarte greu în decembrie (2016 - n.r.), când am câştigat alegerile. Acum, ALDE este divizat, PSD nu se află în cea mai bună situaţie, programul de guvernare este pus în pericol, presiunile externe împotriva lui Liviu Dragnea sunt imense, începând cu Ordonanţa 13. Avem, practic, certitudinea că în actualul context Klaus Iohannis nu va mai pune un premier din partea PSD. Orice altă variantă înseamnă ca PSD să piardă guvernarea şi România să intre într-o lungă instabilitate politică", a spus Ivan, scrie Agerpres.

Eurodeputatul susţine că este necesară convocarea unui congres extraordinar al PSD.

[citeste si]

Primarul Mihai Chirica a susţinut că mai mulţi parlamentari au fost sunaţi pentru a fi convinşi să voteze moţiunea de cenzură împotriva premierului Grindeanu.

"Asistăm, desigur, şi la presiuni, aşa cum au prezentat şi o parte şi cealaltă a mediei, faţă de parlamentarii şi din Iaşi. Vă spun sincer, au fost sunaţi fiecare dintre ei. Eu nu le-am cerut decât un singur lucru - viaţa lor se va petrece în continuare la Iaşi. Şi cu guvernare PSD, şi fără guvernare PSD, şi cu Chirica şi fără Chirica. Trebuie să aibă puterea şi forţa să se uite în ochii cetăţenilor care i-au ales", a declarat edilul.

Potrivit acestuia, în interiorul PSD se duce "o bătălie pe viaţă şi pe moarte", mai notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel