Năstase, după Biden. "A creat o senzație de penibil"

Joe Biden, Traian Basescu. Foto: hotnews.ro
Joe Biden, Traian Basescu. Foto: hotnews.ro

Adrian Năstase a ridicat mai multe semne de întrebare după vizita vicepreședintelui american, Joe Biden, în România. Fostul premier a făcut și o observație despre cum forțarea notei a creat o senzație de penibil. 

Adrian Năstase are mai multe întrebări cu privire la această vizită a vicepreședintelui SUA, Joe Biden: 

"- De ce Polonia este vizitată de președintele american iar România de vicepreședinte. Este vorba de o anumită ierarhie în politica externă americană?

- De ce, dacă România este un partener atât de important, de aproape 2 ani, SUA nu a trimis un nou ambasador în România?

- De ce nu este eliminat sistemul de vize pentru români, așa cum se întâmplă pentru cele mai multe state europene? Oare "un partener respectat" nu are dreptul la un asemenea tratament?

- De ce în seara de marți nu s-a organizat un dineu la Cotroceni, cu ocazia vizitei, așa cum era obiceiul, dineu la care puteau să participe și liderii politici importanți? A fost mai interesant ca un lider american important să-și petreacă timpul într-o cofetărie din Lipscani, înconjurat de forțele de ordine?". 

VEZI și: Element comun între vizita lui Biden și a premierului chinez Li Keqiang 

Fostul premier a conchis cu o observație: "Scena în care Traian Băsescu, se strânge la pieptul vicepreședintelui american, în timp ce acesta se ferește să-l îmbrățișeze, va rămâne antologică. Nu se poate să nu știi că americanii se feresc de gesturi de efuziune în public. Forțarea notei a creat o senzație de penibil". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel