Viorica Dăncilă, aleasă preşedinte PSD? Ce spune Marian Oprişan

Marian Oprisan FOTO AGERPRES
Marian Oprisan FOTO AGERPRES

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că atât premierul Viorica Dăncilă, cât şi alţi colegi din partid pot îndeplini cu succes funcţia de preşedinte al social-democraţilor. 

"Preşedintele de partid trebuie ales cât mai rapid posibil pentru a avea stabilitate, predictibilitate şi pentru a ne atinge obiectivele faţă de cetăţenii României şi faţă de România şi să ne îndeplinim efectiv programul de guvernare. (...) Doamna premier, prin analizele şi prin modul în care s-a comportat în ultima perioadă, a demonstrat clar că este un lider politic important şi care are lucruri importante de spus pentru România. (...) Şi doamna Viorica Dăncilă şi alţi colegi pot îndeplini cu succes funcţia de preşedinte al PSD", a spus Oprişan, vicepreşedinte al PSD. 

El a susţinut că la sfârşitul lunii iunie ar trebui să aibă loc congresul PSD şi a menţionat că nu va candida la funcţia de preşedinte al partidului. Întrebat dacă odată cu preşedintele formaţiunii ar trebui desemnat şi candidatul la prezidenţiale al PSD, Oprişan a precizat că aceste lucruri vor fi discutate în Comitetul Executiv. 

Precizare despre desemnarea candidatului la preşedinţia României


"Candidatul la alegerile prezidenţiale trebuie să fie un tip serios, un candidat serios, un om puternic, cu reale calităţi şi un om care să-şi iubească ţara şi care să respecte cu sfinţenie Constituţia. (...) PSD întotdeauna a avut candidat la prezidenţiale şi de două ori în istoria postdecembristă a avut chiar şi preşedinţia ţării", a mai afirmat Oprişan, întrebat dacă cel care va fi desemnat candidat la prezidenţiale va fi din partid sau din afara lui. 

Chestionat dacă PSD ar susţine o candidatură la prezidenţiale a preşedintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, el a spus că nu are această informaţie. 

"Nu am această informaţie, dar domnul Aurel Pop este un mare savant, un mare intelectual şi un mare român. Dacă vrea să candideze la prezidenţiale, asta este o veste bună", a conchis Marian Oprişan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel