Violențe soldate cu spitalizare la protestele din Brăila. Mai mulți tineri au fost conduși la secție

Pixabay
Pixabay

Mai mulți tineri au fost duși la sediul IPJ Brăila, în urma protestelor de marți seară. Unii dintre aceștia sunt minori. 

Mai mulți tineri au fost transportați la sediul Politiei Municipiului Brăila pentru a putea fi sancționați. Din imaginile filmate de unul dintre aceștia, un minor poate fi văzut zăcând inconștient pe asfalt. Minorul ar fi fost bătut de jandarmi, după ce a participat la protestele din seara de 30 martie. Din aceleași imagini, se poate vedea cum tânărul care filma a fost imobilizat și băgat cu forța în duba de jandarmi, unde i-au fost adresate injurii. 

Părinții acestora se pare că au aflat de la cunoștințe cele întâmplate, iar la secție au fost nevoiți să aștepte, fiind ținuți afară de forțele de ordine, scrie Jurnal de Brăila

„În urma imaginilor video apărute in spațiul public, au fost demarate verificări de către polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Brăila, reieșind următoarea situație de fapt:

La sediul Politiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancționați in urma intervenției jandarmilor la manifestațiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunității, una dintre persoane a reclamat faptul ca a avut o altercație cu un jandarm, solicitând sa depună plângere penala. Polițiștii s-au sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuziva, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta soluționare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul București”, a comunicat IPJ Brăila.

A fost nevoie de ambulanță

La ieșirea din sediul IPJ, minorului filmat inconștient pe carosabil i s-a făcut rău, fiind nevoie de intervenția unui echipaj medical. Acesta a refuzat în sediul poliției primul ajutor, spunând că va merge singur la spital. 

„Nu am avut alte sesizări în acest sens. Este vorba de aceeași persoana. Nu a solicitat îngrijiri medicale, iar la plecarea din sediu s-a simțit rău, fiind preluat de o ambulanta. Din datele pe care le avem persoana în cauza a fost transportata la Spitalul Județean Brăila. Alte evenimente nu au mai fost”, a comunicat un reprezentant al IPJ Brăila. 

Cum s-a ajuns la violențe între jandarmi și protestatari

Cei ridicați și duși la sediul poliției ar fi aruncat cu diferite obiecte în forțele de ordine, ca mai apoi să încerce să scape, fugind cu mai multe taxiuri. Ieșirea le-a fost îngrădită, iar jandarmii au recurs la extragerea lor. Ca urmare, unul dintre aceștia a fost filmat zăcând pe asfalt.

„Pe timpul manifestației, mai multe persoane participante s-au manifestat violent față de forțele de ordine, în sensul că au aruncat cu pietre și alte obiecte contondente atât în personal, cât și în autospecialele de intervenție. Deși au fost somați să înceteze acțiunile agresive, aceștia au continuat să manifeste în același mod.

În jurul orei 23:45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecția Căii Călărașilor cu Bulevardul Independenței și s-a urcat în două taxi-uri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliție și de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanții violenți au fost somați să coboare, dar aceștia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru aplicarea măsurilor legale”, comunica la acel moment IPJ Brăia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel