Viktor Orban, premierul Ungariei: Vom acționa în judecată Comisia Europeană

Premierul Ungariei, Viktor Orban  intenționează să dea în judecată Comisia Europeană  în cazul în care nu se va renunța la cotele obligatorii de reinstalare a migranților. El ar dori să se folosească de referendumul cu privire la migranți efectuat în Ungaria unde cei care au votat s-au opus cotelor obligatorii. Referendumul nu a fost însă validat, din cauza prezenței scăzute. 

Potrivit lui Orban, guvernul său se va folosi de un referendum recent în Ungaria, în care marea majoritate a celor care au votat au respins cotele UE, pentru a contesta decizia Bruxellesului. 
   
Premierul Ungariei menționeză că există un impas cu privire la această problemă. Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, care deţine preşedinţia prin rotaţie a UE, urmează să propună o soluţie până la următorul summit UE din decembrie.
   
Orban a declarat la radioul public că în cazul în care Comisia Europeană nu renunţă la ideea cotelor, "atunci vom opune rezistenţă... nu vom îndeplini (decizia UE) şi vom da în judecată Comisia".
   
"Va avea loc o dezbatere juridică serioasă dacă o populaţie străină poate fi impusă poporului unui stat membru al UE împotriva voinţei acestuia", a notat el. "Va fi o luptă grea şi pentru aceasta avem nevoie de o Constituţie" modificată, a adăugat el, notează Agerpres.

[citeste si]
   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel