Secretul unui grătar perfect. De ce să pui SARE peste cărbunii încinși, plus alte 3 trucuri pe care nu le știai - VIDEO

Secretul unui grătar perfect. De ce să pui SARE peste cărbunii încinși, plus alte 3 trucuri pe care nu le știai / Foto: Pixabay
Secretul unui grătar perfect. De ce să pui SARE peste cărbunii încinși, plus alte 3 trucuri pe care nu le știai / Foto: Pixabay

Află în articol ce se întâmplă atunci când pui sare peste cărbunii încinși pentru grătar.

Dacă de sărbători veți fi însărcinat cu prepararea grătarului, acest truc vă va fi de mare folos. Deși la o primă vedere pare ușor să faci un grătar, în realitate nu este deloc simplu. Puțini reușesc să gătească carnea perfectă. Asta pentru că atunci când preparăm carne, mici, cârnați sau legume pe grătar, trebuie să fim atenți să nu se ardă prea tare. Pentru e preveni acest lucru adaugă peste cărbunii încinși un pumn de sare grunjoasă.

Totuși, un internaut a reușit să dea naștere unor controverse privind motivul pentru care se pune sare peste cărbunii de grătar. Unii spun că acest obicei este bun pentru ca jarul să rămână încins o vreme mai îndelungată, alții spun că jarul cu sare schimbă gustul fripturii. Sarea ar ajuta și ca jarul să nu se reaprindă atunci când se scurge grăsimea din carne sau mici, scrie Realitatea.net.

@cosmin_kos ♬ Feeling Good - Michael Bublé

Alte trucuri pentru un grătar perfect

Există însă și alte trucuri pentru un grătar perfect. De exemplu, carnea nu trebuie pusă niciodată rece pe grătar. Ea trebuie lăsată la temperatura camerei, abia apoi gătită astfel. Acest aspect este destul de important, dacă nu vrem să avem o carne arsă la exterior și crudă în interior, scrie playtech.ro. Un alt pas important este curățirea grătarului. Cum face acest lucru? Folosind slănină. Grătarul poate fi curățat întâi cu o perie de sârmă, apoi frecat cu o ceapă sau bucată de slănină, atunci când este deja încins. Trucul ajută carnea să nu se lipească de grilajele grătarului. Întotdeauna pe grătar trebuie pusă prima dată carnea de porc, apoi de pui. Micii și legumele se lasă la final, când jarul este mai mic.

”Grătarul trebuie să fie curat. Ne vom ajuta de o perie de sârmă pentru grătar şi o bucată de slănină, încingem grătarul, îl frecăm cu peria de sârmă după care frecăm puţin cu slănina, grăsimea ajutând foarte mult ca bucăţile de carne să nu se lipească.

Un truc pe care îl ştiu de vreo 20 de ani: peste cărbunii încinşi arunc o mână de sare grunjoasă. Aceasta ajută foarte mult pentru păstrarea unei temperaturi constante, dar şi pentru a diminua posibilitatea ca grătarul să ia foc de la grăsimea scursă din carne.”, este sfatul lui Chef Cristi Dobre, potrivit Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel